Body Control Pilates

BODY CONTROL PILATES METODEN & INSTRUKTØR UDDANNELSE

HVAD GØR BODY CONTROL PILATES ANDERLEDES?
Body Control Pilates er kendt som en af verdens førende uddannelse udbyder for Pilates undervisning.
Vores uddannelse pensum er internationalt kendt og vores organisation for Body Control Pilates lærere er den største faglige Pilates organisation uden for USA.

Body Control Pilates tilbyder et komplet kursus program for både matwork og maskine ( equipment) arbejde. Der omfatter matwork, samt Reformer, Cadillac/tower, Chair og Ladderbarrel , alt fra begynder til advanced. Øvelserne er tilpasset fra de oprindelige ‘klassiske’ øvelser som er udviklet af Joseph Pilates. Vi mener, at mange af disse klassiske øvelser ofte ikke er egnede til den almindelige person og den almindelige krop. For at få det fulde udbytte af Pilates på sikker og effektivt måde, bør disse klassiske øvelser opdeles , for at etablere gode bevægelse færdigheder og dermed opbygge det bedst mulige fundament for at gøre fremskridt i retning af den klassiske , mere avanceret arbejde. Dette er essensen af Body Control Pilates Metoden.

Body Control Pilates Metoden er bemærkelsesværdigt effektiv – og lægeligt godkendt. Det er af en holistisk karakter , baseret på et velopbygget filosofisk fundament. Centralt for metoden er ” bevidsthed om din egen krop ‘, og hver eneste øvelse er bygget op omkring de otte grundlæggende principper :

Afslapning                                                                     Kropsholdning

Koncentration                                                               Centrering

Vejrtrækning                                                                 Kordingering

Udholdenhed                                                                 Flydende bevægelse

Ved at arbejde med den dybe opbygning af kroppen opnås ‘core stabilitet “, og derefter opretholdes gennem stadig mere komplekse bevægelsesforløb . Specifikke problemområder kan målrettes med en enkelt øvelse, men altid set i forhold til resten af ens krop.

Din krops bevidsthed forstærkes ved at integrere krop og sind – Body Control Pilates Metoden lærer dig at være i kontrol over din krop , så du kan håndtere stress mere effektivt og lettere opnå ro.

Body Control Pilates Metoden virker og kan udføres af alle, uanset fitness niveau ! Øvelser kan være matwork eller maskine baseret, men matwork øvelser er ofte meget efterspurgte da de ikke har behov for særligt udstyr. Derudover er det yderst sikkert at udføre for især folk med rygproblemer (og glem ikke, at 95% af Europas befolkning har , eller har haft rygsmerter ) . Body Control Pilates Metodens succes i at løse sådanne problemer har skabt opmærksomhed hos osteopater , kiropraktorer , fysioterapeuter og homøopatiske læger , hvoraf mange enten har startet et Pilates studio som en del af deres praksis eller etableret et tæt samarbejde med deres lokale Body Control Pilates lærer .